Background

Väriä elämään


Kylmä ja pimeä eivät ole ne houkuttelevimmat asiat tällä hetkellä. Ainakaan minulle! 

Olen kesän, lämmön ja valoisuuden rakastaja. Saan auringosta ja valosta niin valtavasti energiaa ja voimaa.

Töiden vastapainoksi on kuitenkin välillä saatava välillä happea ja liikuntaa oli keli mikä hyvänsä. Ulkoillessa ajatukset saavat tilaa ja jotenkin jäsentyvät kuin itsestään oikeille uomilleen.


Huomaan, että syksyn saapuessa mieleeni keltaisesta sävystä ei ensimmäisenä tule okran sävy vaan enemmänkin sitruunan keltainen! Syksyllä hamuan värejä pelastamaan ajatuksiani synkästä talvesta ja räntäkeleistä. Juuri tällä hetkellä haaveilen kirkkaan sinisistä uusista sohvanpäällisistä! Koboltin sinistä kehiin, sanon minä! Kenties sininen sohvakeidas veisi minut takaisin kesään ja meren äärelle :)


Suomalainen sisustusmaku on yleensä aika rauhallinen ja maanläheisten sävyjen mukainen. Rauhallinen tausta sopiikin hyvin taustaksi niin pieniin kuin isompiinkin  "väripläjäyksiin" ja antaa rohkeillekin väreille tilaa loistaa.  Samaisesta myös meidänkin kotimme värimaailmasta johtuen, voin haaveilla räväkästä koboltin sinisestä sohvasta olohuoneeseemme. Kotimme muuten aika iisi ja rauhallinen värimaailma antaisi siniselle sohvalle mahdollisuuden nousta tilan kuninkaaksi! Mutta oikea verhoilukangas antaa nyt odotuttaa itseään ja saatankin sitä odotellessa täräyttää ensin pienemmän ripauksen koboltin sinistä olohuoneeseemme vaikkapa taulun tai niiden kliseisten koristetyynyjen avulla.


Taide tuo aina ihanaa tunnelmaa ja luo yksilöllisyyttä tiloihin, oli sitten kyseessä arvokas taideteos tai lapsen sormivärein piirtämä kuva. Itse henkilökohtaisesti arvostan kaikkea käsityötä ja jokaisen tekemää puolittaistakin piirrosta tai savikulhoa.

Ehkäpä joudun itsekin nyt vaan tarttumaan maalipurkkeihin, nappaamaan pensselin käteen ja "huitaista" jotain koboltin sinistä kotiimme taulun muodossa :)


Pääasia on, että jokainen meistä löytää omaan kotiinsa sen oikean tunnelman, josta saa kerättyä voimaa arjen välillä haastaviinkin hetkiin.


Haleja ja voimia kaikille! Pidetään toisistamme ja itsestämme huolta ja väritetään ne mielemme sopukoihin hiipivät ja välillä siellä liikaakin viihtyvät synkätkin ajatuksemme täyteen värejä!


Seijaseija_strand-me.jpg

Seija Strand